Ce tratam?

Unghie incarnata

Negi plantari

Clavus/Bataturi plantare

Hiperhidroza plantara

Micoza unghiala

Micoza piciorului 

Cum tratam?

Dispozitive unghiale

Tratamentul cu proteza din sarme de titan este o metoda moderna, in corectarea tuturor formelor de unghii incarnate sau deformate . Sarmulitele Spange sunt confectionate dintr-un metal flexibil ce se personalizeaza dupa fiecare format de unghie si se pot utiliza rapid si fara durere, fara anestezie .

Proteza Spange aliniaza unghia pe patul ei unghial intr-un mod natural, neagresiv si fara traume

Procedura dureaza cateva minute si nu restrictioneaza activitatile zilnice , sportive. Tratamentul dureaza intre 3-6 luni, in functie de gradul de incarnare sau deformare.
Tratamente podologice

Procedurile podologice, non sau minim invazive,  realizate cu ajutorul unui echipament sau unor produse potrivite , pot ameliora sau vindeca o serie de probleme comune la nivelul picioarelor.

Afectunile piciorului necesită un tratament podologic complex și deosebit de atent. Prin cursuri de formare și cunoștințe medicale despre patologia piciorului  acesta  este realizat eficient de catre asistentul medical. La fel de importantă este alegerea instrumentelor si echipamentelor profesionale concepute pentru a trata diferite afecțiuni ale picioarelor, dar și pentru îngrijirea și menținerea sănătății lor.


Dermatoscopia extremitatii inferioare

Dermatoscopia  este o metoda de diagnostic neinvaziva, care permite o mai buna vizualizare a detaliilor structurale ce tin de suprafata pielii dar si de structurile sale mai profunde, si care in mod obisnuit nu sunt accesibile examenului clinic.

Cand variatele leziuni cutanate sunt privite cu ochiul liber, multe din caracteristicile acestora sunt mascate de reflexia, refractia si difractia luminii, in principal la nivelul stratului cornos, cel mai superficial strat al pielii. Adaugand un material clar (apa, ulei, alcool), stratul cornos devine mai transparent si astfel se permite observarea unor structuri si detalii care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Utilizarea lentilelor polarizate nu necesita contactul dermatoscopului cu pielea.


Crioterapia

Crioterapia este o metoda de tratament care utilizeaza inghetarea In dermatologie iar agentul preferat este azotul lichid,  Dupa ce azotul este aplicat pe piele sub forma de spray, in interiorul celulelor se formeaza cristale de gheata iar in vasele de sange se formeaza cheaguri si se induce un raspuns imun impotriva celulelor respective prin activarea limfocitelor T.

Azotul se aplica pe leziunea care necesita tratament pana cand zona devine alba si ferma si se mentine inghetata timp de 10-30 de secunde. In cazul leziunilor groase, pentru a creste eficienta, se asteapta sa se dezghete si se repeta procedura pe aceeasi leziune.