Servicii tratamente rani

Tratament Hartmann ulcer diabetic


Tratament Hartmann ulcer venos


Tratament medical insuficienta circulatorie 

Simplificarea procesului de vindecare

O rana se considera cronica daca, in ciuda administrarii unui tratament adecvat, semnele de vindecare sunt putine sau inexistente intr-un interval de timp acceptabil. In general, aceste rani nu sunt cauzate de factori externi - abraziuni, arsuri - ci, mai degraba, de tulburari subiacente si influente negative. .

Cele mai frecvente tipuri de plagi cronice sunt: ulcerul de presiune (escara), ulcerul varicos (ulcerul de gamba) si sindromul piciorului diabetic.

Sansele de vindecare ale unei plagi cronice sunt cu atat mai mari, cu cat aceasta se diagnosticheaza mai devreme.Masurile preventive de protejare a piciorului sunt esentiale, deoarece chiar si cele mai mici rani pot evolua in ulcere. Este cruciala abordarea multidisciplinara a acestei probleme.

Pansamentele moderne sustin procesele fiziologice specifice fiecarei faze a vindecarii. Acestea mentin nivelul de umezeala de la nivelul ranii, protejeaza impotriva factorilor externi si sustin in mod activ procesul de vindecare. Pentru a simplifica tratamentul si a imbunatati experienta personalului medical si a pacientilor, solutia logica este utilizarea unor produse ce ofera toate conditiile favorabile fazelor vindecarii, necesitand cat mai putine schimbari ale pansamentelor. Timpul personalului medical poate fi alocat in alte prioritati, iar plaga ramane neperturbata intervale mai lungi de timp, reducand posibilitatea de contaminare. Din punct de vedere economic, scurtarea duratei tratamentului prezinta o eficienta sporita a costurilor